You are currently viewing Sådan planlægger du den perfekte konfirmationsfest

Sådan planlægger du den perfekte konfirmationsfest

Konfirmationen er en stor begivenhed, som betyder meget for de unge mennesker. Derfor bør du som forælder bidrage til, at dagen bliver god – og det kan du eksempelvis gøre ved at arrangere en konfirmationsfest for at fejre den unge konfirmand. Herunder kan får du en række gode råd til, hvordan du bærer dig ad med at stable den perfekte konfirmationsfest på benene.

Vælg de rigtige rammer til festen

Det første, du skal gøre, når du skal arrangere en konfirmationsfest, er at vælge de rigtige rammer. De har en stor betydning for festen, og det bliver svært at arrangere en konfirmationsfest, hvis du ikke har fundet den lokation, hvor begivenheden skal finde sted.

Hvis du har en stor have, kan det være oplagt at afholde festen i haven i et telt. Det kan desuden være en god idé at gøre brug af serviceudlejning, hvis der kommer mange gæster. På den måde er du ikke nødt til at investere i nyt service, som udelukkende skal anvendes til konfirmationsfesten.

Vær ude i god tid med invitationerne

Hvis du vil sikre dig, at der er så mange som muligt, der kommer, så er det en god idé at være ude i god tid med invitationerne. Der er mange konfirmationer, som alle finder sted på samme tidspunkt, så derfor er det en god idé at sikre, at alle har gode muligheder for at reservere dagen ved at sende invitationer ud i god tid.

Det kan i den forbindelse være en god idé ikke bare at oprette en Facebook-begivenhed. I stedet bør du invitere folk på den gammeldags manér med et brev, hvis du har mulighed for det. Så kan gæsterne hænge den på køleskabet, så de bliver mindet om begivenheden.

Sammensæt en menu, som alle kan lide

Det er vigtigt, at du sammensætter en menu, som alle kan lide. Her er det en god idé at tage konfirmanden med på råd, så du er sikker på, at der sammensættes en menu, som han eller hun kan lide. Typisk vil det være en buffet af en slags, hvor alle har mulighed for på skift at gå op og fylde tallerkener.

Herudover skal det selvfølgelig være muligt at få lidt godt til ganen. Bor du nær grænsen til Tyskland, kan du passende tage på grænseshopping og fylde traileren godt op, så du er sikker på, at der er nok. Alternativt kan du holde øje med gode tilbud i tilbudsaviserne, hvis du ønsker at spare penge, når du skal handle ind.