You are currently viewing Sådan planlægger du en god konfirmationsfest

Sådan planlægger du en god konfirmationsfest

Konfirmationen er en af livets store fester, hvor venner og familie samles for at fejre konfirmanden. I modsætning til andre typer fester er der ofte ekstra høje forventninger til konformationsfester, og som arrangør kan det være stressende at skulle stå for alt det praktiske.

Uanset om konfirmationsfesten skal være en lille intim familiefest eller en stor, formel familiefest, kan du få hjælp af Hjortshøj Party Service til alt fra menu, catering, teltudlejning og meget mere.

Mad til den perfekte konfirmationsfest

Det er vigtigt at have den rigtige menu til konfirmationsfesten, da det kan være med til at skabe den helt perfekte stemning. Overvej, hvilken type mad og drikke, der passer bedst til festen!

Er der inviteret gæster fra flere generationer kan menuen måske bestå af en buffet, som giver gæsterne mulighed for selv at vælge deres favoritter. Der kan også sammensættes menuer, så specifikke ønsker til maden indfries. Der findes et væld af forretter, hovedretter, desserter, natmad mv.

Men vær opmærksom på, at det hurtigt kan blive en helt uoverskuelig opgave at tilberede og anrette mange retter i løbet af en dag, og du kan spare meget tid og besvær ved at bestille maden til konfirmationsfesten som catering.

Skal du leje udstyr til festen?

Til planlægningen af en konfirmationsfest hører også praktiske opgaver som at finde inventar. Det kan være en god idé at leje udstyr såsom stole og borde til festen, hvis man ikke har nok selv. Det er ofte lettere og billigere, da man typisk kun skal bruge det ved særlige lejligheder. Når du lejer udstyr, skal du undersøge, om de har den ønskede stil og farve, samt om de passer til antallet af gæster. 

Hvordan har du planlagt at dekorere lokalet til konfirmationsfesten?

Når man skal dekorere et festlokale til en konfirmation, er det vigtigt at tænke over, hvilken stemning man gerne vil skabe. Det kan være alt fra et hyggeligt look, til et mere stilfuldt udtryk. Uanset hvad man vælger, så er det vigtigt at vælge en temafarve, som giver lokalet en ensartethed og sammenhæng.

Dette kan gøres ved at bruge flere nuancer af samme farve, alt efter hvilket udtryk man ønsker. Det kan skabe liv, hvis man bruger forskellige materialer. Det kunne eksempelvis være blomsterarrangementer, pyntegenstande osv. Derudover er borddækningen vigtig, og her er det også muligt at leje duge, service mv. På den måde slipper du for selv at skulle bruge dine personlige ejendele. 

Planlægningen af den perfekte konfirmationsfest er ikke en let opgave. For at gøre festen til en succes, kan du gøre det nemt for dig selv ved at leje inventar og service, der kan skabe den rette stemning og atmosfære.